Register Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
brainspoon

First taste
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #1 
Hi,

I'd like to export my Maya fluid simulation as OpenVDB sequence to render it with Redshift renderer. I installed BE_OpenVDB and it seems to be running, but when adding a BE_VDBFromMayaFluid node to the scene where I set the correct fluid shape name and connecting it to a BE_VDBWrite node, nothing gets saved.

Do I miss something to make it work?

Many thanks in advance.

Andreas
0
brainspoon

First taste
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #2 
Seems like the write node does not work. Connecting the BE_VDBFromMayaFluid to a visualizing node shows that it gets the data from the maya fluid. Just no file gets written.
0
ourouk

Wanting the recipes
Registered:
Posts: 178
Reply with quote  #3 
Try that : 

BE_VDBFromMayaFluid -> BE_VDBWrite -> BE_VDBVisualize

Should write some vdb somewhere :)
0
brainspoon

First taste
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #4 
Thanks. Seems the BE_VDBVisualize was the missing part.
0
AlexRideout

Asking for seconds
Registered:
Posts: 26
Reply with quote  #5 
From a scripting standpoint, you can force evaluation to get it to write too. I usually use pymel

from pymel.core import *
write=PyNode('BE_VDBWrite1')
write.VdbOutput.evaluate()

You might be able to also force it with a getAttr command for the VdbOutput attribute. Basically the Visualize node forces the output to evaluate, and these are just ways to do it without needing to connect another node.
0
ourouk

Wanting the recipes
Registered:
Posts: 178
Reply with quote  #6 
Good to know.
thx AlexRideout
0
manusito

First taste
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #7 

hi!

right now this is overwriting the same file every frame, even though the time node is connected to it. When I set the file name to something like "test_####.vdb" it doesn´t even write the file. Is there any workaround for this?

edit: if I press "next frame" it will evaluate it and save it correctly, the problem is just when I press play for the whole duration.

edit2: I am retarded, as AlexRideout´s code will solve this. Thanks!!!!

0
doodlerboy

First taste
Registered:
Posts: 1
Reply with quote  #8 
I'm having issues with my fluid sim. 

I keep getting this error. 

// Error: There is no fluid node with the given name. // 

here's my connection link up
I'm in Maya 2016 SP6

Attached Images
Click image for larger version - Name: vdb.jpg, Views: 27, Size: 295.90 KB 

0
manusito

First taste
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #9 
Make sure in the vdbfromMayaFluid you type exactly the name of the fluid you are trying to export (attribute editor). By default it would miss a 1 at the end.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation: